La meitat de les llars de l’àrea metropolitana ja tenen internet

El nombre d’usuaris regulars s’acosta a la meitat de la població. Estem per sota de la mitjana europea. L’ ‘e-mail’ és el més usat.
Internet ja està present en el 49,2% de les llars de l’àrea metropolitana barcelonina gràcies a l’ús del telèfon mòbil i el sistema sense cables wi-fi per connectar-se, que han compensat el lleuger descens de la utilització de la línia telefònica per entrar a la xarxa, segons les dades de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya.

Aquestes xifres són inferiors a les de la Unió Europea, ja que les darreres dades, del 2004, apuntaven a un 45% de llars connectades, sense tenir en compte les connexions sense fils.

L’informe sobre l’ús de les noves tecnologies de la informació a les llars catalanes destaca l’important augment d’un 7% en el nombre de llars que utilitzen la banda ampla, és a dir, els mòdems amb més de dos megas i les línies ADSL.

Més usuaris

El que resulta imparable és l’augment d’usuaris habituals d’internet. Un 48,4% de les persones majors de 15 anys que viuen a la regió metropolitana en són, un 3% més que fa un any. Un 40% dels enquestats reconeixia haver enviat o rebut un correu electrònic.

Biblioteques, centres cívics o locutoris són punts, a banda de les llars, on tothom pot connectar-se a la xarxa.

En l’altra banda de l’arc hi ha els que no acaben d’agafar el fil de les noves tecnologies: destaca el 16% de llars que no tenen mòbil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento