El pla de la vivenda porta pisos a 71.631 famílies

El barri del Carmel serà un dels més beneficiats amb una inversió de 235 milions. L’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament van signar ahir tres convenis.
Les inversions milionàries previstes al Pla de la Vivenda, presentat ahir a Barcelona, beneficiaran 71.631 famílies catalanes fins el 2008, en un total de 260.000 actuacions.

Representants de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament van signar ahir tres convenis que preveuen la compra de terrenys, la seva urbanització, la rehabilitació d’edificis o la venda i el lloguer de pisos de protecció pública.

En aquest apartat, està previst que el nombre d’habitatges protegits (31.413) creixi un 29% en tres anys. Els pisos de lloguer ofertats augmenten un 158% fins els 10.863, segons va apuntar el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que va destacar que «s’estan complint somnis molt antics».

La ministra d’Habitatge, María Antonia Trujillo, va explicar que estava previst invertir 391 milions a Catalunya però que, finalment, aquesta xifra ha pujat fins als 857,4 milions. El primer tinent d’alcalde, Xavier Casas, va destacar que «la rehabilitació és un instrument imprescindible a Barcelona», especialment en els centres històrics, on es destinarà un 50% de la inversió en la ciutat.

Renovar el Carmel

En tota aquesta inversió, el barri del Carmel, considerat Àrea Extraordinària de Rehabilitació Integral, serà un dels més beneficiats, ja que rebrà 235 milions, tal i com ja s’havia anunciat. Ahir, 11 mesos després de l’esvoranc, es va signar la inversió dels 16 milions que hi destinarà l’Estat. Inicialment, aquesta inversió havia de ser de 20 milions però els quatre milions de diferència els posaran els privats.

Els dos partits de l’oposició municipal (CiU i PP) van denunciar que la inversió final al Carmel és inferior a la que s’havia anunciat quan es va crear l’Agència de Promoció del Carmel.

Onze barris beneficiats

A banda del Carmel, el pla preveu invertir 7,3 milions més en la remodelació d’onze barris metropolitans: sis a Barcelona, i la resta a Sabadell, Súria, Badalona, l’Hospitalet i El Prat.

Museu Nacional d’Urbanisme

La ministra Trujillo va avançar ahir que la capital catalana serà la seu del futur Museu Nacional d’Arquitectura i Urbanisme, que s’obrirà en un futur. Després de destacar que Barcelona és i ha estat una ciutat capdaventera a nivell estatal en matèria d’urbanisme, la ministra va dir que ja s’està preparant una exposició sobre 50 anys d’urbanisme, des de la època franquista fins a l’actualitat, on es busca un desenvolupament sostenible. Trujillo també va explicar que la propera trobada de ministres de vivenda de la Unió Europea que se celebri tindrà la capital catalana com a seu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento