Metro al centre de Badalona

  • L'estació Pompeu Fabra de la L2 tindrà 11.000 passatgers al dia.
  • Facilita la connexió amb Rodalies.
  • El suburbà barceloní ja arriba als 100 km.

Després d’anys d’espera i d’obres tant a l’interior com a la superfície, el metro arriba per fi al centre de Badalona, amb el perllongament de la Línia 2 del suburbà, que comença al Paral·lel. Els 0,6 quilòmetres oberts diumenge permeten que la xarxa superi els 100 km.

La nova estació Badalona Pompeu Fabra va ser inaugurada pel president de la Generalitat, José Montilla; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l’alcalde badaloní, Jordi Serra. La nova parada es troba situada a l’alçada de l’avinguda Martí Pujol, cantonada amb Anselm Clavé, a 664 metres de la que, fins dissabte, va ser el final de la línia: Pep Ventura; i propera a l’estació de Rodalies de Renfe, cosa que en facilita la connexió. La nova estació donarà servei a 11.000 persones al dia.

La nova estació, que ha suposat una inversió d’aproximadament 70 milions d’euros i per a la qual s’ha hagut de construir un túnel que transcorre per sota l’avinguda de Francesc Macià, és la quarta que s’obre a Badalona durant aquest any.

A mitjans d’abril, la nova L10 (el ramal badaloní de la L9) va obrir les seves instal·lacions. Aquesta nova línia circula des de llavors pel Gorg, La Salut i Llefià, i arriba fins el Bon Pastor. L’horari de les dues noves línies (L9 i L10) és reduït (circulen entre les 6 i les 22 hores cada dia), però la L2 cobreix tot l’horari. A la L9 i L10 els trens són automàtics i sense conductor.

A finals d’aquest juliol s’inaugurarà la prolongació del metro del Carmel (L5), entre Horta i la Vall d’Hebron.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento