Gastem més en regals i, de vegades, sense cap motiu

Les despeses més fortes les fem al Nadal, per Reis o als aniversaris. Els catalans son els que més regalen, sobretot puzzles i jocs de manualitats.
Catalunya és la comunitat autònoma que més ha invertit en regals durant aquest any, segons un estudi presentat ahir per l’observatori Idea Sana Eroski.

D’aquest informe es desprèn que el 72% dels catalans van comprar algun joc o joguina durant aquest any, i que les compres es reparteixen de forma equitativa entre grans magatzems i petites tendes de joguets especialitzades. Les dates més assenyalades per a la indústria de les joguines segueixen sent les festes de Nadal i els aniversaris, encara que cada cop és més habitual que els catalans regalin sense un motiu especial, pràctica habitual del 34% d’enquestats.

D’altra banda, només el 22% de la població compra aquests obsequis pels seus fills, mentre que la resta ho fa per a altres destinataris. Respecte al tipus de regals, l’estudi revela que els productes que més adquireixen els catalans per als seus fills són els puzles (72%), seguits dels jocs de manualitats (68%) i els divertiments esportius (64%).

En general, els consumidors prefereixen joguines tradicionals que tecnològiques, encara que creuen que els regals que més aprecien els nens són les videoconsoles i els videojocs, per davant de vehicles (com les bicicletes) i jocs esportius.

Per últim, l’estudi conclou que hi ha hagut un canvi de tendència a l’hora d’escollir els regals que els catalans volen regalar: el 80% dels consumidors creuen que són els nens, i no els pares, els qui condicionen l’elecció final, mentre que fa deu anys això no era així, i sobretot ho determinaven els pares.

Consells per fer bons obsequis

Un estudi de Cristina Ramírez, psicòloga de la UB, indica el decàleg per regalar de forma adequada als fills. Segons explica, s’ha de regalar amb moderació, sense avançar-se a les dates, no confondre el preu amb el valor i fer una llista flexible de regals. És important saber què li agrada realment al nen, ensenyar-li a tenir-n’hi cura i compartir-los i, sobretot, dedicar-li temps.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento