Onada de robatoris nocturns a botigues de Sant Andreu

Els comerciants reclamen més vigilància perquè els furts són gairebé a diari. Els lladres entren als locals trencant l’aparador.
De nit i trencant el vidre. Aquesta és la forma més usual de robatori que estan patint comerços de Sant Andreu. Es queixen que els robatoris són gairebé a diari. La nit del 24 al 25 de novembre van entrar a la botiga de roba Arkane (Rambla de Fabra i Puig), i dies abans, la nit del 20 al 21, una botiga veïna, Fil a Fil, també va ser assaltada. En ambdós casos els lladres van trencar el vidre i es van endur la caixa.

La mateixa nit del 20 de novembre, uns metres més enllà, van rebentar el caixer de la sucursal de Caja Madrid amb gas. Una explosió que, segons Albert Poqueras, empleat de l’entitat, va fer trontollar l’edifici.

La policia ho nega

Els Mossos d’Esquadra asseguren que no hi ha un augment significatiu de robatoris i que la situació no es pot qualificar d’«onada».

A carrer Gran de Sant Andreu la situació no és millor. Josefina Hijos, propietària de la perruqueria Pepi, denuncia que és la segona vegada en menys de dos mesos que l’entren a robar i sospita que els lladres són els mateixos. Encara espera que els Mossos prenguin les empremtes del segon robatori. Els furts també han afectat a pisos, com a la plaça de les Palmeres.

Víctimes dels lladres del iogurt

Portar un mapa a la mà, mirar massa els monuments o, simplement, tenir aparença de turista pot fer que siguis víctima d’un robatori amb l’excusa o situació més ridícula. Els carteristes innoven. Entre les víctimes, hi ha la mare i una familiar de l’Hélène Ryckewaert, quan van venir de visita des de Bèlgica. Segons ha explicat a 20 minutos aquesta ciutadana belga, al carrer Padilla, algú va llençar un iogurt a la seva mare des d’un bloc de pisos. Segons Hélène, ràpidament va sortir de la mateixa porteria un altre jove que, amb l’excusa d’ajudar-la a netejar la taca, va fer entrar les dues dones (una de 68 anys) a la porteria i, allà, els va robar la cartera. Les dues visitants van denunciar el furt a la comissaria dels Mossos del carrer Badajoz. Afirmen que la comissaria estava plena de turistes francesos, belgues i d’altres a qui també els havien robat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento