Sant Joan complicat a les carreteres catalanes pel pont

  • Es preveuen cues de trànsit.
  • Per la coindidencia de la revetlla amb quatre dies de festa.
  • Metro, FGC i tren estaran oberts tota la nit.

Soroll de petards, tradició i alegria a parts iguals. La revetlla de Sant Joan, considerada la nit més màgica i curta de l’any, se celebra aquest dimecres. Com cada any, s’ha habilitat un dispositiu especial per al trànsit, el transport i la seguretat amb la pirotècnia.

Així, pel que fa al trànsit rodat, es preveu que tant l’operació sortida com la de tornada (diumenge) siguin complicades, ja que la celebració de la revetlla coincideix amb un pont de quatre dies. S’estima que entre les 15 h de dimecres i les 15 h de dijous sortiran de l’àrea de Barcelona uns 550.000 vehicles, segons dades del Servei Català del Trànsit. Un total de 2.028 Mossos d’Esquadra vetllaran per la seguretat a les carreteres catalanes.

D’altra banda, el transport públic romandrà obert tota la nit per facilitar els desplaçaments curts. Així, totes les línies de metro funcionaran des de les 5 de la matinada de dimecres fins a la mitjanit de demà, tret de la nova línia 9/10, que té horari restringit i tancarà portes a les 22 h de dimecres. També estaran oberts els FGC, amb freqüències d‘entre els 10 i 45 minuts entre trens, segons les destinacions, i el tramvia. Renfe ampliarà en 7.000 les places dels combois que enllacen Barcelona amb el Garraf i el Maresme.

Quant a la seguretat, 120 bombers controlaran les 14 fogueres que s’encendran a cinc dels districtes de Barcelona; 236 operaris netejaran les platges després de la gresca a partir de les sis del matí i el Servei d’Emergències Mèdiques ampliarà el seu dispositiu amb tres ambulàncies i dos vehicles de suport més. El 2009, els Bombers van rebre 691 trucades, 167 per extinció de focs.

Dos dels sectors importants de la revetlla de Sant Joan, el de la pirotècnia i els pastissers, també s’han vist afectats per la crisi econòmica. Així, els 913 punts de venda de petards que s’han instal·lat a Catalunya preveuen vendre per aquesta festa un 8% menys que l’any passat, segons estimacions del sector. D’altra banda, el gremi de Pastisseria de Catalunya preveu vendre 1.700.000 coques –1,2 milions a Barcelona–, xifra similar a la del 2009. Amb tot, han confeccionat coques de menor tamany per satisfer totes les butxaques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento