Hi ha deu vegades més demanda que pisos socials

300.000 sol·licituds per només 28.000 vivendes protegides per a d’aquí a dos anys. És més fàcil que et toqui la loteria que una vivenda pública.
La gran demanda de vivendes de protecció oficial (entre 200.000 i 300.000 persones estan registrades com a sol·licitants a Catalunya) i la poca oferta que hi haurà els dos propers anys fa que només un de cada 10 aspirants apuntats a les llistes podran aconseguir un dels 28.000 pisos que la Generalitat ja té compromesos, majoritàriament amb promotors públics.

Per fer-se una idea, ara mateix és més fàcil ‘rascar’, un dels diferents premis menors de la loteria de Nadal que no pas que et toqui un pis de protecció oficial. Es calcula que una de cada sis persones que juguin a la loteria obtindran enguany algun premi.

Aquest nombre de pisos compromesos és el 67% dels 42.000 habitatges protegits que el Govern es va comprometre a fer aquest mandat, segons va explicar ahir la directora general d’Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, a la jornada Habitatge i Futur, organitzada ahir per l’Associació de Promotors i Constructors de Barcelona i Província (APCE). Trilla va assegurar que «es complirà» aquesta previsió. La directora general afirma que el 2005 s’hauran iniciat 10.000 pisos.

Convenis municipals

Fins ara, la majoria de pisos qualificats com a protegits s’han pogut començar a construir gràcies als convenis subscrits amb un centenar d’ajuntaments catalans, al canvi de qualificació de sòl destinat a equipaments i al sòl propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasol). La compra d’espais privats per part de la Generalitat provocarà que es creï el 2008 una important bossa de pisos.

Madrid posa pals a les rodes

La Generalitat està molt molesta amb el Ministeri de la Vivenda, que encara no ha signat i publicat l’ordre perquè entrin en vigor els nous preus i les noves zones en què es dividirà el territori per fer vivenda de protecció oficial, tot i que, segons Carme Trilla, els preus «ja han estat acceptats». Trilla va assegurar que el Govern català no signarà cap conveni amb el central mentre que la ministra Trujillo no doni llum verda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento