La Seu d'Urgell acull el lliurament dels XXI Premis Pica d'Estats amb 200 assistents

Gilabert destaca la reputació dels guardons i el prestigi del jurat

200 persones han assistit aquesta nit a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell al lliurament del XXI Premi Turístic Internacional Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i que per segon any es lliuren fora de la seu de la corporació provincial.

Ha presidit l'acte el president de la Diputació, Jaume Gilabert, acompanyat de l'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla; el ministre andorrà de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet; el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro; el vicepresident del Patronat de Turisme, Josep Cosconera; els premiats, el jurat i representants del sector turístic de la província.

Jaume Gilabert ha destacat en el seu discurs la reputació d'aquests guardons, "aconseguida en gran part gràcies a la categoria i al prestigi del jurat". Durant l'acte, el periodista Josep Cuní ha parlat en nom de la resta del jurat: Josep Carles Rius, Lluís Foix, Antonio Franco, Mariano Palacín, Jesús Riverola, Ramon Mesull, Margarida Baró i, com a secretari, Àngel Vidal, director del Patronat de Turisme.

Gilabert ha felicitat els periodistes guardonats, que "han viscut, han observat i han admirat les Terres de Lleida i han expressat el seu punt de vista mitjançant els seus reportatges". "Aquesta relació comunicativa —ha dit— ens ha permès difondre els valors turístics de les nostres terres per totes bandes i, alhora, fomentar la complicitat entre els mitjans de comunicació i el nostre territori".

El president ha tancat el seu discurs amb uns versos del poeta lleidatà Màrius Torres, en el centenari del seu naixement, ja que l'acte pretenia unir turisme i cultura. De fet, durant el lliurament de premis ha actuat el grup de música tradicional pirinenca El Pont d'Arcalís, un referent de la música folk i que enguany celebra el seu vintè aniversari.PREMIATS

En aquesta edició dels premis, de què el jurat va fer públics els noms dels guanyadors el gener, Televisió de Catalunya (TV3) va fer doblet. El programa de la cadena 'Paisatge favorit de Catalunya. Montsec', dirigit per Francesc Pou i protagonitzat pel coreògraf Cesc Gelabert, va obtenir el premi al millor treball a la Televisió, dotat amb 6.000 euros, i Tony Real, autor de programes 'Temps de neu' i 'Temps d'aventures', va guanyar el guardó a la trajectòria, que, amb 3.000 euros, distingeix la fidelitat al premi. Real s'ha presentat en vint ocasions de les vint-i-una del Pica d'Estats.

El premi Premsa escrita, de 6.000 euros, ho va guanyar Manuel Moliner, per un reportatge en el suplement 'Plaers d'Avui', del diari 'Avui', publicat el 9 de gener del 2009 i que analitza en profunditat la Lleida de sempre i la nova ciutat.

Un monogràfic dedicat a la comarca de La Noguera de 'Descobrir Catalunya', la publicació que dirigeix Joan Morales, va guanyar el premi Premsa especialitzada en viatges i turisme dotat, amb altres 6.000 euros.

Un treball de la televisió pública Alemanya ARD sobre la guerra civil als Pirineus de Bárbara Dickenberger es va portar el Premi Premsa Internacional, també de 6.000 euros.

El millor reportatge fotogràfic, segons l'opinió del jurat, va ser el publicat en la revista 'La Mañana', del diari local que li dóna nom, d'Anna Carrión i centrat en paisatges d'aigua de la Noguera i que està premiat amb altres 6.000 euros.

El millor treball de ràdio, premiat amb la mateixa quantitat, va ser per a 'Emocions d'Aigües Braves al Parc', de Xavier Aymeric, emès a Rac 1 i que redescobreix el parc olímpic de la Seu d'Urgell. Alhora, el millor treball de mitjans de Lleida, dotat amb 3.000 euros, és un reportatge sobre el Tren dels Llacs, que recorre els principals embassaments de la província entre Lleida i la Pobla de Segur, de la periodista Anna Sáez i el fotògraf Manel Viladrich, del suplement 'Lectura' del diari 'Segre'.

El jurat va declarar desert el premi Internet perquè considera que els candidats no havien assolit la qualitat que els feia mereixedors del premi. És el premi més jove del Pica d'Estats, ja que era la segona edició amb aquesta modalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento