Reforç del transport per Nadal i pujada de tarifes

Passen més busos al voltant dels centres comercials. El metro funcionarà durant tota la nit de Cap d’Any. La T-10 costarà 6,65 euros l’1 de gener.
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja ha posat en marxa el pla de mobilitat per les festes de Nadal i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat l’increment de tarifes per l’any vinent. L’augment de preus, per sobre del que pujaran els sous, supera el 5% en aquells bitllets més utilitzats, com la T-10, que a partir de l’1 de gener costarà 6,65 euros per una zona i 13,30 per dues.

TMB ha reforçat el servei d’autobús i de metro durant les festes de Nadal, sobretot en les línies que passen a prop de les principals zones comercials de Barcelona. En el cas dels autobusos, a més a més, hi haurà una petita flota diària que a partir de les quatre de la tarda reforçarà aquelles línies que es puguin veure desbordades per l’augment de passatgers.

Metro al Cap d’Any

El metro tornarà a funcionar de forma ininterrompuda durant tota la nit de Cap d’Any mentre que els dos propers diumenges en què obriran els comerços –el 18 de desembre i el 8 de gener, primer diumenge de rebaixes– el servei es reforçarà un 20% respecte el que és habitual.

Pel que fa al servei del tramvia, funcionarà la nit de Cap d’Any fins a les cinc de la matinada, amb la mateixa freqüència de pas d’un dissabte, quan a partir de les deu de la nit passa cada 16 minuts en el cas del TramBaix i de 20 minuts en el TramBesòs.

La T-10 s’encareix

A partir del diumenge 1 de gener la tarjeta T-10, la més utilitzada al transport públic metropolità, costarà 6,65 euros per a una zona i 13,30 euros per a dues. Aquest títol s’incrementa 0,35 i 0,70 cèntims d’euro, respectivament, és a dir, un 5,5%. El bitllet senzill per a una zona valdrà 1,20 euros mentre que per a dues zones costarà 1,75 1, sent aquest últim el que major increment ha patit amb un 6% respecte al que costa ara. La resta de títols s’incrementaran entre un 4,9% i un 5,3% (veure quadre adjunt superior).

L’increment dels carburants és la principal raó donada per l’ATM per explicar la pujada de tarifes per sobre de l’IPC previst, que estarà al voltant de 3,5%.

Digue’ns

... què opines de la pujada de tarifes del transport públic.

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pça. Universitat, 3, 7è 3a.

O a www.20minutos.es

T-Jove fins als 23

L’edat per poder comprar la T-Jove s’ampliarà dels 21 als 23 anys a partir del 2006. Aquest títol costarà 100 euros per a una zona i 144 euros per a dues. L’increment ha estat del 5% respecte al que valen ara. Al 2007 l’edat màxima per adquirir-la serà els 25. No tots els menors de 23 anys poden adquirir aquest títol. Només aquells que obtinguin el carnet acreditatiu conforme cursen estudis en facultats o centres docents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento