La sequera s’acaba com a mínim fins a l’abril

Finalitzen les mesures d’excepcionalitat.
La sequera s’ha acabat per aquest any a Catalunya. El Departament de Medi Ambient va donar ahir oficialitat al fet anulant el decret de mesures excepcionals que va entrar en vigor el passat 17 de maig.

Les pluges caigudes durant els dos darrers mesos han provocat l’augment d’un 12% de les aigües dels embassaments de les conques internes catalanes, superant el 47% de la seva capacitat total. La conca del Llobregat-Cardener està al 39,9% de la seva capacitat, la meitat que fa un any.

Amb el nivell actual dels embassabaments, si no plogués, la Generalitat no preveu adoptar un altre cop mesures restrictives fins al mes d’abril. Si hi ha pluges considerables, les mesures podrien endarrerir-se fins a l’estiu vinent. Els responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) recorda que l’any passat per aquestes dates els embassaments estaven a un 63% de la seva capacita,t per la qual cosa afirma que «no cal baixar la guàrdia».

Mesures pel futur

L’Agència Catalana de l’Aigua considera que les mesures que s’han aplicat durant aquests sis mesos serviran per afrontar futures sequeres. El decret ha permès un major ús de recursos subterranis del Llobregat, la millor reutilització de les aigües residuals o el buidat parcial del pantà de Sau cap el de Susqueda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento