Els nens reben més de cinc joguines al Nadal i a l’any ja no les volen

Consum aconsella reflexionar abans de comprar per adequar-se a l’edat. Es venen més nines i jocs didàctics que videojocs.
El 70% dels nens rep per Nadal més de cinc joguines, que un any després només la meitat continuen en actiu. Una enquesta de l’Agència Catalana de Consum (ACC) revela que a un terç dels menors de catorze anys els porten entre set i deu peces, i a un 20% més, de cinc a sis. Un 17% s’ha de conformar amb dues unitats i un 13% superen les deu. Com més petits, més generosos són el tió i els reis.

Quan es cansen d’aquestes joguines –d’un a tres anys de mitjana tenen de vida útil– les hereten altres germans, familiars, alguna ONG o simplement queden arraconades a casa. En aquest context, el director de l’ACC, Enric Aloy, va apel·lar al «consum responsable» que no primi tant la quantitat de regals com si són adequats a l’edat.

La joguina que vol el nen

A l’hora d’escollir la joguina, les famílies prioritzen el valor educatiu, però al final admeten que compren el que vol el nen.

I què demanen els més petits? Doncs el que han vist a la televisió. Els més influenciables pels anuncis de la petita pantalla són els d’entre set i deu anys, mentre que els preadolescents demanen el que tenen ja els companys.

Malgrat les novetats que la indústria treu, la veritable estrella continua sent la joguina tradicional, seguida de lluny pels videojocs (15%).

L’opció de regalar llibres ha pujat per èxits com Harry Potter, tot i que cau a mesura que els nens creixen a favor dels videojocs. El director de l’Agència Catalana de Consum va subratllar que es mira poc l’etiqueta per conèixer si són joguines segures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento