El caganer sí estarà a Santa Llúcia
Caganers de xocolata de Montserrat Tura i Eto’o fets per Faure, ahir. Efe
La Fira de Santa Llúcia comença divendres a la plaça de la Catedral i a la de la Sagrada Família, allunyada de la polèmica absència del caganer del pessebre de la plaça Sant Jaume. El Consistori el va desaconsellar perquè es podia relacionar amb les ordenances que prohibeixen defecar al carrer. En aquest sentit, la tercera tinent d’alcalde, Imma Mayol, va negar cap relació entre el caganer i l’incivisme. El segon tinent d’alcalde, Jordi Portabella, en canvi, creu que s’ha fet una interpretació «ridícula» de la nova ordenança de convivència.

«No crec que ningú interpreti que la figura del caganer incita a anar a una cantonada a cagar», va dir ahir el tresorer de l’Associació de Firaires de Santa Llúcia, Francesc Bertran.

Símbol de prosperitat

Marc Alós, fabricant i venedor de caganers, creu adient la presència d’un caganer a la plaça Sant Jaume, atès el simbolisme de la figura que «caga perquè l’any següent el pessebre sigui més gran. Si volem que la ciutat sigui més rica i vagi millor, hauria d’haver-ne un a la plaça».

Un dels caganers estrella a la fira de Santa Llúcia serà el caganer bebè, en homenatge a Leonor, la filla del Príncep Felip i Letizia, i l’increment de la natalitat. El pastisser Frederic Faure ha triat la consellera Tura i Eto’o com a caganers del 2005.

Digue’ns

... què opines del caganer.

Explican’s-ho a...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es