L'FP guanya 2.194 places i el Batxillerat en perd 683 a Catalunya

  • 11 centres es queden sense els estudis i sis els incorporen.
  • Educació vol concentrar l'oferta en instituts amb dues línies.
  • Creixen els graus de Sanitat.

Catalunya incorporarà 2.194 places en Formació Professional (FP), però n’eliminarà 683 al Batxillerat. Les modificacions s’aplicaran el proper curs. Enguany, aquests ensenyaments postobligatoris sumen 39.197 vacants: gairebé el 30% de l’oferta queda buida.

Al Batxillerat, hi ha sis centres que l’incorporen i 11 que el perden: vuit a Barcelona i un a Lleida, Reus i Sant Adrià; a L’Hospitalet i Montcada cal reformular l’oferta. En global, es tanquen 80,5 grups (alguns passen de dues a una línia) i se n’obren 60,5 (mig grup, quan té 15 alumnes o menys). El balanç: 64.732 places (-683).

El director de Batxillerat, Jaume Graells, aposta per concentrar l’oferta en els centres amb més demanda i oferir totes les assignatures de modalitat, almenys a ciutats grans de l’àrea metropolitana i les capitals de província. El model ideal és el de dos grups per curs. En aquesta etapa hi ha tres modalitats; d’aquestes, dues obligatòries, amb 19 assignatures optatives (més les comunes).

"No ens conformem amb el rètol de Batxillerat i que, en realitat, sigui un succedani", afirma el conseller d’Educació, Ernest Maragall. La Federació de Pares i Mares alerta que la supressió de línies del Batxillerat i cicles formatius agreujarà els riscos de segregació escolar. Precisament dimecres, alumnes i professors van fer una marxa entre Santa Coloma i Barcelona "per l’ensenyament públic".

En canvi, durant el curs 2010-11 hi haurà 2.194 places més de l’FP, fins a les 76.887. Emergències Sanitàries és el que més creix (set municipis nous) i s’implantaran Producció Agroecològica i Instal·lacions de Telecomunicacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento