Veïns amb por, entitats solidàries

  • Xavier García Albiol (PP) va lligar immigració i delinqüència.
  • Al barri de Sant Roc hi ha disparitat d’opinions entorn de les seves declaracions.

Al barri badaloní de Sant Roc conviuen tantes opinions com nacionalitats i ètnies. Des de l’any 1962, quan va ser edificat, és una de les zones perifèriques de Badalona, de vegades titllada de gueto. I és que llavors, allà, s’hi va aplegar gent ben diversa: immigrants d’altres zones d’Espanya, residents de llocs marginals de Barcelona i persones d’ètnia gitana.

El barri ha tornat a sortir a la palestra arran de les declaracions del líder del PP a la ciutat, Xavier García Albiol, en què lligava immigració i delinqüència. Les opinions al respecte en el barri són ben diverses. D’una banda, hi ha veïns que deien a 20minutos que viuen "amb por" i no van voler sortir en cap fotografia tement "represàlies". De l’altra, les entitats, que lamenten que "només s’expliquin barbaritats i que mai no surten a la llum les coses bones que es fan per la convivència, que en són moltes".

Així, tot i la polèmica, el matí de dimarts aparentava ser tranquil als voltants del mercat, on veïns de tota la vida, com el Luis, l’Ana, la Mari o les germanes Manuela i Encarna feien la compra i coincidien amb el líder del PP a afirmar que l’arribada de "romanesos d’ètnia gitana ha comportat problemes". "Hi ha més furts, sobretot a gent gran, remenen contenidors i deixen tota la brutícia fora i llancen porqueria al carrer", asseguren. I afegien: "Fa 45 anys que visc aquí i hem tingut èpoques de tot, però com ara, mai".

Per la seva banda, una voluntària de l’Ateneu de Sant Roc reitera que el barri "no té més problemes que altres zones perifèriques. Al contrari, ha millorat en els darrers anys". I ha considerat que se senten "dolguts" per les declaracions de Garcia Albiol pel fet que "només creen mala maror".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento