Pugen les multes exprés amb l'expansió de les PDA a la província de Barcelona

  • El 18% de sancions s'imposen amb dispositius electrònics.
  • L'any que ve podran cobrar a l'instant amb targeta de crèdit.

La ràpida expansió dels dispositius electrònics personals, PDA, per als agents de la Policia Local ha suposat l’increment de les multes exprés. De les 700.000 sancions imposades el 2009 als municipis de la província de Barcelona (exceptuant la capital), 125.851 es van fer mitjançant aquest aparell.

Això vol dir que les 700 PDA repartides entre la policia han servit per imposar el 18% de les denúncies per infraccions de trànsit. Actualment, la Diputació de Barcelona facilita aquests dispositius a un centenar de municipis de la província de Barcelona. La capital té el seus propis equips i sistema de recaptació de multes.

Segons les dades facilitades per la Diputació, els ajuntaments han fet seus aquests dispositius electrònics. Gairebé sis anys després que es comencessin a implantar, el grau d’utilització efectiva de les PDA arriba al 80%. Al novembre, entrarà en vigor una nova normativa que estableix que les administracions han de procurar que el pagament de les multes es pugui dur a terme de forma immediata.

Per aquest motiu, la Diputació de Barcelona estima que les noves PDA que s’incorporaran l’any vinent inclouran un lector de targeta de crèdit perquè l’agent cobri la multa a l’acte. Un afegit que el Servei Català del Trànsit ja ha incorporat.

"La PDA aporta modernitat i seguretat jurídica", defensa la cap d’Intervenció de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, Ángela Acid, conscient que "com menys burocràcia hi ha i menys intermediaris, es redueix la possibilitat d’introduir errors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento