Cimera amb talls de trànsit, protestes i vaga de la grua

La trobada Euromediterrània que es fa diumenge i dilluns a Barcelona porta a 100 soldats, 20 camions militars, mísils terra-aire i avions AWACS.
Un mosso dóna indicacions, ahir, a la zona del Fòrum.
Un mosso dóna indicacions, ahir, a la zona del Fòrum.
Julian Martin / Efe
Un mosso dóna indicacions, ahir, a la zona del Fòrum.
Barcelona tornarà a estar aquest cap de setmana en primera línia mundial per la cimera Euromediterrània . Els actes previstos poden paralitzar l’activitat de part de la ciutat i 5.539 agents de policia hauran de vetllar per la seguretat dels mandataris.

Ahir van desembarcar d’un vaixell de l’Armada, 100 soldats, 20 camions militars i mísils terra-aire que es col·locaran en zones estratègiques. L’OTAN enviarà avions AWACS per vigilar l’espai aeri de Barcelona.

Afectacions

Restriccions de trànsit: Diumenge i dilluns, des de l’aeroport fins al Fòrum en sentit Nus de la Trinitat, amb un carril exclusiu per a comitives oficials. A partir de Zona Franca i accés al Port, restricció de vehicles pesants. Els accessos sud a Barcelona, de forma alternativa. La navegació marítima estarà prohibida al Port del Fòrum i restringida a tota la costa. A l’aeroport s’identificarà a tots els passatgers.

Vaga de grues: Des d’aquesta nit i fins diumenge. Els 300 empleats de la grua municipal treballaran en serveis mínims per protestar contra l’Ajuntament, que, segons ells, els obliga a assumir competències que són de la Guàrdia Urbana, com imposar denúncies als infractors, a través d’un sistema digital.

Bicicletada per Palestina: Dissabte, 12 h. Sortida des de Plaça Universitat. Organitzada per la Campanya No al Meditarrani del capital i de la guerra.

Manifestació: Diumenge, 12 h, des de pça. Catalunya, per Ronda de St. Pere fins arribar a la Delegació del Govern, a la plaça Palau.

‘Txavolegem’: Dissabte i diumenge, plantada de tendes per demanar vivendes a mesura de la precarietat. Al Parc de la Ciutadella.

Manifestació: Diumenge a les 16 h des del Parc de la Ciutadella fins al recinte de la cimera al Fòrum, passant per Pujades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento