El Govern català subvencionarà cursos i feines per als joves que estan a l'atur

  • Pagarà la meitat del salari mínim interprofessional.
  • Els contractes seran per sis mesos i constaran de 480 hores de formació.

El Govern de la Generalitat augmentarà la inversió pública en la formació i la inserció dels joves al mercat laboral amb un conjunt de mesures destinades a persones que, en la seva majoria, no superen els 25 anys, segons va aprovar ahir l’Executiu en la seva reunió setmanal.

El projecte SUMA és una de les noves iniciatives. Està orientat a aturats d’entre 16 i 24 anys que, sota l’empara d’un tutor i de formadors de l’ajuntament col·laborador, han de complir amb 480 hores d’instrucció. En aquest temps se’ls ensenyarà des de com han de realitzar les tasques concretes que se li assignaran fins a idiomes, matemàtiques, ciència i tecnologia, entre d’altres.

Els beneficiats, uns 5.000 segons els càlculs de la Generalitat, aconseguiran contractes de sis mesos, dels quals el Departament de Treball en financiarà una part, segons ha anunciat la consellera, Mar Serna. Així, es farà càrrec de la meitat del salari mínim interprofessional, les cotitzacions a la Seguretat Social i el cost de la formació.

D’altra banda, també es potenciaran les noves cases d’oficis, tutelades pels ajuntaments i que substituiran les actuals escoles-tallers. Convinen sis mesos de formació i uns altres sis de contracte laboral. S’adrecen a menors de 25 anys, uns 2.500, amb fracàs escolar i risc d’exclusió social. Treball va negar que es perdin llocs de treball de professors d’escoles-taller. El Govern seguirà duent a terme accions de formació ocupacional. Hi destinarà 25,7 milions d’euros i de la que es beneficiaran 35.700 joves que estan a l’atur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento