Llibres i llibrets

Literatura i gastronomia han anat sempre agafats de la mà.
Grans escriptors han estat també importants gastrònoms i no és estrany que hagin coincidit en el temps a Barcelona la commemoració de l’Any del Llibre i de l’Any de la Gastronomia. Ja de ben petits aprenem a menjar (a agafar la forquilla, a beure en un got...) alhora que ens familiaritzem amb les paraules. Qui no ha menjat mai una sopa amb pasta amb forma de lletres?

Qui pot negar que l’hora del menjador, a les escoles, és també un moment en què els nens haurien d’aprendre a comportar-se a taula? Jo estic molt sorprès que, als menús de bar, quan ofereixen de segon plat els llibrets, acostumen a acabar-se de seguida. Si t’entaules massa tard i demanes els llibrets és probable que el cambrer et digui: «ja no ens en queden».

Quina ràbia fa quan vas a un restaurant, t’estàs mitja hora triant què vols i, quan ho demanes, et diuen que ja no en tenen! El cas és que, malauradament, l’equilibri entre menjar i llegir es perd amb el pas a l’edat adulta. L’índex de lectura no es correspon amb les ganes i la necessitat que té la ciutadania de menjar. Cada cop hi ha més obesos i menys lectors. Per això, aquest any, els restaurants haurien de regalar un llibre per cada llibret que serveixin. I bon profit/Fi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento