Telefónica va al 22@ i farà pisos a l’avinguda Roma

Telefónica va al 22@ i farà pisos a l’avinguda Roma

Centre d’investigació i universitat.
Telefónica traslladarà la seva seu de l’avinguda Roma fins al 22@, el nou districte tecnològic del Poblenou, segons l’acord que van signar ahir el president de la companyia, César Alierta, i l’alcalde, Joan Clos. Al pacte també s’inclou que Telefónica cedirà a l’Ajuntament nou edificis i, a canvi, podrà construir pisos al lloc que ara ocupa la seva actual seu de l’avinguda Roma.

En total, Telefónica invertirà entre 150 i 200 milions d’euros per la seva nova seu, per un centre d’Investigació i Desenvolupament (I+D) i per una Universitat Corporativa per poder formar a futurs directius, que podria ubicar-se en algun punt de l’àrea metropolitana.

Serveis i zona verda

Aquesta reordenació donarà a la ciutat 5.800 metres quadrats per a fer equipaments i dos interiors d’illa a Urgell, entre Pau Claris i Diagonal.

Per la seva banda, l’empresa privada construirà diferents habitatges a l’avinguda Roma, un carrer que s’està transformant des de fa mesos. El primer tinent d’alcalde, Xavier Casas, va destacar que l’acord beneficia la ciutat i va negar que darrera de l’operació existeixi especulació immobiliària.

«Encarirà els pisos»

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va criticar que aquest acord encarirà els pisos i va acusar l’Ajuntament d’haver convertit el 22@ en un projecte de «deslocalització» de les empreses existents.

El líder del PP, Alberto Fernández Díaz, va dir que la seva formació vetllarà perquè signifiqui una «aposta tecnològica i social i no una operació immobiliària».

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/68264/0/pisos/Roma/universitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios