Telefónica va al 22@ i farà pisos a l’avinguda Roma

Centre d’investigació i universitat.
Telefónica traslladarà la seva seu de l’avinguda Roma fins al 22@, el nou districte tecnològic del Poblenou, segons l’acord que van signar ahir el president de la companyia, César Alierta, i l’alcalde, Joan Clos. Al pacte també s’inclou que Telefónica cedirà a l’Ajuntament nou edificis i, a canvi, podrà construir pisos al lloc que ara ocupa la seva actual seu de l’avinguda Roma.

En total, Telefónica invertirà entre 150 i 200 milions d’euros per la seva nova seu, per un centre d’Investigació i Desenvolupament (I+D) i per una Universitat Corporativa per poder formar a futurs directius, que podria ubicar-se en algun punt de l’àrea metropolitana.

Serveis i zona verda

Aquesta reordenació donarà a la ciutat 5.800 metres quadrats per a fer equipaments i dos interiors d’illa a Urgell, entre Pau Claris i Diagonal.

Per la seva banda, l’empresa privada construirà diferents habitatges a l’avinguda Roma, un carrer que s’està transformant des de fa mesos. El primer tinent d’alcalde, Xavier Casas, va destacar que l’acord beneficia la ciutat i va negar que darrera de l’operació existeixi especulació immobiliària.

«Encarirà els pisos»

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va criticar que aquest acord encarirà els pisos i va acusar l’Ajuntament d’haver convertit el 22@ en un projecte de «deslocalització» de les empreses existents.

El líder del PP, Alberto Fernández Díaz, va dir que la seva formació vetllarà perquè signifiqui una «aposta tecnològica i social i no una operació immobiliària».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento