Ajuts de 2.000 euros per a 4.000 llars amb necessitats urgents a tot Catalunya

  • Sobretot són per a habitatge i alimentació.
  • Tot i que també per a l'escola, electricitat o medecina.
  • La demanda creix un 35%.

Prop de 4.000 llars amb necessitats urgents rebran ajuts per un import mitjà de 2.000-2.500 euros aquest 2010. És el resultat de la partida de 8,6 milions d’euros que destinarà la Generalitat per reforçar els programes d’ajuntaments, consells comarcals i entitats socials.

Els beneficiats corresponen a un col·lectiu amb dificultats molt importants: han esgotat altres pagues (com el PIRMI o l’atur), pateixen problemes sobtats i acumulen deutes bàsics (lloguer, electricitat, col·legi, etcètera).

L’alimentació va ser el capítol amb major nombre d’ajuts urgents atorgats l’any passat, amb el 33%. Hi segueixen els relatius a habitatge (lloguers, hipoteca o recerca d’un pis). En tercer lloc se situen les beques de menjador, activitats extraescolars o els llibres de text (26%), malgrat les beques específiques que dóna Educació. Subministraments (aigua, electricitat o gas, amb el 7%) i medecina (3%) tanquen la llista de necessitats.

La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, destaca que la situació s’ha invertit i ja es donen més ajuts per al pis que per a aliments. El 2009, la demanda es va disparar un 35%. El departament desconeix quanta gent queda desatesa perquè les partides siguin insuficients, encara que destaca que aquests ajuts suposen un «cop de mà» als consistoris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento