Els experts desaconsellen regular els espais públics de Barcelona

Policia de proximitat.
La reunió del Consell de la Ciutat va ser escenari ahir de la presentació del primer informe sobre l’espai públic i convivència. Els experts i els veïns van coincidir a rebutjar que s’imposi una regulació sobre aquests llocs de la ciutat.

L’informe del grup d’experts que coordina Josep Ramoneda, director del Centre de Cultura Contemporània, i que encara no ha vist la llum, advoca perquè la ciutadania, incloent-hi els immigrants amb la seva idiosincràsia, comparteixin els espais sense sentir-se pressionats.

En aquest sentit, els redactors de l’informe van defensar la necessitat de definir estratègies de convivència, on destaca la importància de la policia de proximitat. Les polítiques municipals, van dir, poden caure en el parany d’afavorir la ideologia de la por als espais públics.

Respecte la immigració, en va destacar la dificultat per compaginar la convivència diària, però no únicament amb els autòctons, ja que hi ha qui la sacrifica en benefici del negoci.

Així, van admetre que no hi ha un problema de guetos però sí de convivència. Van posar com exemple el fet que les dones autòctones se sentin assatjades per alguns col·lectius immigrants.En resum, aplicar la tolerància zero «és un greu error».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento