L’Autònoma elige hoy a su nuevo rector

Dos candidatos. Lluís Ferrer y Joaquim Maria Molins se disputan hoy el rectorado de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Unas 37.000 votantes, entre profesores, estudiantes y personal administrativo están llamados a la urnas a partir de las 9.30 de la mañana. Tendrán hasta las 18.30 para ejercer su voto. Los resultados provisionales se conocerán mañana y el lunes de la próxima semana será proclamado el nuevo rector.

Hacía 11 años que no se presentaban dos candidatos a rector en la UAB. Los hoy consellers de la Generalitat, Josep Maria Vallès y Carles Solà, fueron entonces los dos candidatos, con victoria para Solà.

Lluís Ferrer. Candidat a la reelecció

«Oferirem una oferta d’estudis més flexible»

¿Quina UAB proposa per ser reelegit?

Una universitat innovadora amb una forta integració a tot l’espai europeu on l’estudiant sigui el centre de tot el que es faci.

¿Com s’ha d’aplicar el Tractat de Bolonya?

Proposem que cada facultat faci l’adaptació a la seva pròpia velocitat.

¿Quins canvis notaran els estudiants?

Els facilitarem el procés d’aprenentatge amb una oferta més flexible, amb més itineraris i horaris pensant que fan més coses a banda d’estudiar.

¿I els professors?

Potenciarem la seva formació de cara a la forta renovació que hi haurà fins al 2010.

Bio

Nascut a Palma de Mallorca l’any 1951. Doctor en Veterinària. Ha estat rector de la UAB des del 2002.

J.M. Molins. Candidat a rector

«Hem de difondre la cultura de l’esforç»

¿Què cal canviar a l’UAB?

Li hem de donar una nova empenta per il·lusionar els treballadors i motivar més els estudiants. A més, hem d’aplicar bé i amb prudència el Tractat de Bolonya.

¿Com pensa motivar els estudiants?

Hem de difondre la cultura de l’esforç amb ajudes als estudiants que fan l’Erasmus, a part de la que reben de l’Administració, i reforçar la cooperació entre universitat i empresa. El que no dóna un valor afegit als estudis, com la Festa Major, s’ha de suprimir.

¿I al professorat?

S’ha de facilitar el relleu del professorat i tenir en compte a l’hora d’exigir-los el que cobren i la seva inestabilitat laboral.

Bio

Nascut a Barcelona el 1951. Doctor en Dret. Professor de Ciència Política a la UAB des del 1989.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento