De la dictadura a la democràcia

  • El Teatre Lliure convida quatre directors teatrals.
  • Són Xavier Albertí, Lluïsa Cunillé, Roger Bernat i Jordi Casanoves.
  • Radiografien les etapes polítiques del país on els ha tocat viure.
Assaig de 'Dictadura-Transició- Democràcia'.
Assaig de 'Dictadura-Transició- Democràcia'.
T. LLIURE
Assaig de 'Dictadura-Transició- Democràcia'.

Quatre petites històries de 20 minuts de durada cadascuna fan una repassada a les darreres etapes historico-polítiques del país. La provatura teatral s’anomena encertadament Dictadura-Transició-Democràcia i s’estrena dijous al Teatre Lliure.

Els directors convidats a l’experiment s’encarreguen d’un d’aquests moments. Han de fer servir el seu any de naixement i fer que els actors participants siguin companys de generació.

D’aquesta forma, Xavier Albertí (1962) i Lluïsa Cunillé (1961) analitzen la Dictadura amb el recolzament dels intèrprets Lina Lambert i Jordi Figueres. L’estètica de la peça és deutora del cinema de Luís García Berlanga. Apareixeran a escena moments al·lusius al Festival de la cançó de Benidorm del 1962 i a la sèrie de televisió Bonanza.

Roger Bernat (1968) retrata els darrers 60 amb Agnès Mateus i Juan Navarro i referències al concert de Raimon a Madrid el 1968 o al nomenament de Juan Carlos com a successor de Franco. Jordi Casanovas (1978) reflecteix la Transició amb Clara Cols i Biel Durán situats en un plató dels estudis Miramar. Nao Albert i Marcel Borrás signen la Democràcia.

* Pg Santa Madrona, 40-46. (20.30h). 15 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento