La targeta T-12 de Barcelona confon les famílies i hauria de ser del tot gratis

  • El Síndic denuncia la publicitat enganyosa i el cost injustificat.
  • Els talls a Rodalies dupliquen el passatge del metro.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha emès un informe en què deixa ben clar que la targeta T-12, que permet viatjar en transport públic per l’àrea de Barcelona els nens de 4 a 12 anys, "genera confusió" i ha de ser realment "gratuïta". Després de rebre 11 queixes i 16 consultes, el Defensor de les Persones conclou que la publicitat d’aquest títol és enganyosa, ja que no és gratis, sinó que costa 35 euros expedir-lo.

"És difícil que l’import repercutit només sigui dels costos d’emissió i no inclogui també una contraprestació per l’ús del servei", sospita Ribó, abans de recordar que "la T-12 és l’únic títol integrat que té costos d’emissió i de gestió". "No té sentit", diu, i assenyala la incongruència d’exigir als menors de 14 anys que s’identifiquin amb el DNI per obtenir la T-12 i proposa que s’utilitzin altres mitjans, com el llibre de família.

Ribó té "dubtes sobre si es pot anomenar personalitzada una targeta en la qual tan sols s’anota manualment el DNI". El Síndic revela que el Registre Civil es va col·lapsar el juliol i agost passats per la "manca de coordinació de les administracions" davant "la petició massiva de demandes de certificats literals de naixement per obtenir el DNI".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento