Barcelona amplia places d'FP per a estudiants i empleats

  • El curs que ve n'hi haurà 24.420 vacants, 810 més que enguany.
  • S'hi podran apuntar també els barcelonins a l'atur.
  • S'hi impartiran sis noves titulacions.

Un major nombre de places i més titulacions per al curs que ve. L’Ajuntament de Barcelona s’ha proposat promoure la Formació Professional (FP) com a opció acadèmica, bé sigui per a estudiants que han finalitzat l’ESO, per als treballadors en actiu que volen reciclar-se o per als barcelonins a l’atur que volen ampliar els seus coneixements.

Així, de cara al curs 2010-2011, a la capital catalana s’oferiran 24.420 places de Formació Professional, 810 més que enguany. Del total de places, 10.020 són de Grau Mitjà i les 14.400 restants, de Grau Superior.

També s’hi incorporaran sis noves titulacions, dins del desplegament de la Llei Orgànica d’Educació (LOE): Agències de viatges i gestió d’esdeveniments; Disseny en fabricació mecànica; Gestió administrativa; Guia, informació i assistència turístiques; Instal•lacions de telecomunicacions, i Programació de la producció en fabricació mecànica.

Ai xí mateix, aquest 2010 es posa en marxa el programa experimental Qualifica’t, de tres anys de durada, i destinat a treballadors en actiu i a l’atur. Impulsat pel Departament d’Educació, hi participen 17 centres de la ciutat. En aquest pla s’ofereix als sol·licitants opcions per cursar una FP adaptada a les seves necessitats personals i professionals, ja que es poden realitzar a través de mòduls formatius. A més a més, també poden validar els diferents cursos que hagin realitzat al llarg de la seva trajectòria.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha editat la guia Formació Professional a Barcelona 2010/2011. Informació i recursos, on es recull la relació de centres que ofereixen cursos d’FP, quins títols imparteixen i les vies d’accés. La publicació de l’oferta inicial d’FP serà el 7 de maig. El període de sol·licitud de places serà del 10 al 21 de maig per al Grau Mitjà i del 25 de maig al 4 de juny per al Grau Superior. En ambdós casos la matriculació es farà entre els dies 1 i 7 de juliol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento