Els Mossos seran més contundents contra els talls a la Ronda de Dalt

Interior critica «el vandalisme» dels veïns i l’alcalde reclama més mesures policials. El Síndic avala la narcosala d’Horta.
La consellera d’Interior, Montserrat Tura, va anunciar ahir més contundència dels Mossos després de titllar de «vandalisme» l’actuació dels veïns que dimecres van tornar a tallar la Ronda de Dalt per 22ª vegada per protestar contra la instal·lació de la narcosala de la Vall d’Hebron.

Tura va reclamar als veïns que «reflexionin» sobre la seva actitud, que és «inadmisible» i els va advertir que el proper cop els Mossos «es comportaran en funció del que facin» els veïns, que no poden «impedir la lliure circulació i l’entrada i sortida a un centre hospitalari». Els expedients sancionadors contra els veïns segueixen el seu curs.

Vigilància policial

L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va instar als Mossos i a la Guàrdia Urbana a «prendre les mesures adequades» per evitar els talls de la Ronda, perquè «una cosa és manifestar-se i una altra, impedir la mobilitat de moltíssima gent». El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va avalar la narcosala de la Vall d’Hebron perquè és «compatible» amb la salubritat i la seguretat dels veïns i va demanar «diàleg».

La presidenta de l’Agència de Salut Pública, Imma Mayol, va defensar la narcosala (té 75 usuaris diaris i el 75% són veïns d’Horta) i va afirmar que la majoria de veïns estan d’acord amb que el centre no es tanqui si es canvia la seva ubicació cap a l’interior del complex sanitari, i es posen en marxa altres sales per la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento