Nou servei de mediació per a mares immigrants

El 35% dels parts al Clínic són d’estrangeres.
L’Hospital Clínic acull des de la setmana passada un programa de mediació intercultural per afavorir la igualtat dels immigrants a l’hora de rebre l’assistència sanitària pública.

Aquest programa, en col·laboració amb l’Associació Salut i Família, ha posat a disposició de les futures mares procedents d’altres cultures tres mediadores: una àrab, una xinesa i una llatinoamericana, que les acompanyaran durant el seu procés d’embaràs.

«Facilitarem la comunicació i promourem l’educació sanitària. Cal informar dels avantatges de la targeta sanitària, tot i no estar en situació legal al país», explica Saloua el Amrani, mediadora magrebina, que afirma que gran part de les dones marroquines visiten el metge al sisè mes d’embaràs. Huang Yan, resident a Barcelona, treballarà amb les dones xineses. Assegura que «la seva adaptació és més complicada perquè la barrera cultural i idiomàtica és molt forta».

Cada any, Maternitat atén 4.000 parts, el 35% dels quals són de mares d’altres cultures: el 55,7%, llatinoamericanes; el 20%, asiàtiques; el 18%, resta d’Europa i el 9%, africanes (sobretot, del Marroc). Fins a l’octubre, el centre ha donat servei a 170 equatorianes, 109 xineses, 75 marroquines i 33 espanyoles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento