Barcelona posa caixers per tramitar serveis i queixes

  • S'instal·laran 45 Punts BCN.
  • A a les Oficines d'Atenció al Ciutadà i d'altres equipaments.
  • S'hi podrà pagar impostos, empadronar-se i comprar entrades.

Barcelona ha començat a posar a l’abast dels veïns una mena de caixer automàtic on es poden tramitar suggeriments, queixes i reclamacions a l’instant. N’hi haurà 45, repartits per tota la ciutat, i s’hi podrà fer tràmits com inscriure’s al padró, pagar impostos o consultar l’agenda o el plànol de la ciutat, així com els seus serveis.

Els Punts BCN estan ubicats a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC), on encara es poden continuar fent els tràmits de forma presencial, però fent cua. Ara només n’hi ha dos a l’Eixample, un a Nou Barris, un a Ciutat Vella i un altre a Sant Andreu, però està previst que al setembre ja n’hi hagi de repartits per biblioteques, centres cívics i, fins i tot, estacions de metro, com la d’Universitat, i també als centres comercials. Se n’ubicarà també algun al Campus Nord.

Ara mateix s’hi poden dur a terme els mateixos tràmits que facilita el web municipal (www.bcn.cat). A l’estiu, s’estima que s’hi podrà consultar on hi ha ubicades les farmàcies més properes, les parades de transport públic i els seus recorreguts, a més de poder comprar entrades per als museus municipals. Des dels caixers també es podrà consultar el catàleg de biblioteques i, així mateix, reservar ordinadors i inscriure’s a cursos d’aquests equipaments municipals. L’agenda de la ciutat serà consultable.

Engegar els Punts BCN ha costat uns 500.000 euros. Durant els primers sis mesos hi haurà personal de reforç que aclarirà dubtes als usuaris que s’hi apropin per utilitzar-los. Les màquines estaran disponibles en els horaris en què s’obrin els equipaments on estiguin ubicades.

Segons les previsions, de moment, l’Eixample Esquerra i el Poblenou no disposaran d’aquests dispositius. L’expansió per la ciutat dels caixers de serveis es farà gradualment durant aquest any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento