La immigració es veu pitjor, però els polítics irriten més

  • La desafecció política es dispara per culpa de la corrupció.
  • El 61% considera que el fenomen dels nouvinguts s'ha agreujat, tot i que els amoïna menys.
El Estado, a través del INE, puede empadronar a los inmigrantes 'sin papeles'.
El Estado, a través del INE, puede empadronar a los inmigrantes 'sin papeles'.
ARCHIVO
El Estado, a través del INE, puede empadronar a los inmigrantes 'sin papeles'.

La immigració és una de les àrees que els catalans consideren que ha empitjorat l’últim any, però no prou perquè sigui una de les seves tres preocupacions principals, on sí preval la crisi econòmica. Ho diu l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió, que revela que la insatisfacció amb la política i els polítics s’ha intensificat.

En el sondeig es va preguntar a 1.400 persones al desembre, de manera que els efectes per la polèmica de Vic no es notaran fins al proper estudi, que s’elabora ara.

En un any, els dirigents polítics han passat de ser una preocupació per al 7,5% dels sondejats a ser-ho per al 29,1%, gairebé 4 cops més. "Hi ha hagut els casos Pretòria, Gürtel, Millet", ha dit el director del CEO, Gabriel Colomé.

Només l’atur i la precarietat laboral (64%) irriten més que la corrupció i els polítics. A continuació, se situen el funcionament de l’economia (28,5%) i la immigració (24%), que cau un lloc en un any.

El retard de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut català també ha disparat l’enuig per les relacions entre Catalunya i Espanya. Fa un any eren el novè problema i ara és el cinquè (23%).

Els ciutadans pensen que s’ha anat enrere en l’atur (95%), la indústria (82%), la precarietat laboral (74%), l’economia (71%) i la immigració (61%). Les infraestructures han millorat per al 70% i el transport, per al 57%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento