Barcelona registra menys accidents, però més morts

  • S'han imposat 1.600 multes de trànsit diàries.
  • Hi ha més controls, més radars i les Zones 30.
  • Baixen els conductors enxampats ebris, però pugen els que corren.

Els accidents han disminuït a Barcelona i s’ha aconseguit la xifra més baixa des del 1989. Radars, Zones 30, millora de la senyalització (aquest any s’actuarà en 50 punts negres) i multes sembla que fan efecte. Toi i això, l’any passat es van haver de lamentar un 29% de morts més en accidents de trànsit.

Segons dades de l’Ajuntament, durant el 2009 es van produir un total de 9.760 accidents de trànsit, el 90% dels quals amb víctimes. Suposen un 1,35% menys que els sinistres patits l’any anterior.

El nombre de ferits també ha baixat (-1,18%) i, alhora, els qui van haver de ser atesos en quedar en estat greu (-9,21%). Baixen també els conductors enxampats amb taxa d’alcoholèmia positiva (-12%), però n’han caçat més corrent massa. Junt a aquestes dades, l’Ajuntament va confirmar que cada dia es posen una mitjana de 1.623 multes de trànsit, descomptant-ne les referides a l’àrea d’aparcament. A més, cada 15 dies la Guàrdia Urbana ha dut a terme una campanya específica per enxampar infractors.

Mentre el nombre de ciclomotors implicats en accidents baixa (-16,2%), el de motos no deixa de créixer (2,5%). Els taxis han patit un 8,3% més d’accidents i les bicicletes, un 4,5% més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento