Enxampen 146 usuaris al dia que es colen al metro de Barcelona

  • TMB va tramitar 53.400 expedients l'any passat.
  • Equivalen al 0,27% del total de viatgers.
  • A partir de dilluns, la multa s'encareix i ja costa 50 euros.

D’entre els 1,2 milions de passatgers que agafen el metro cada dia només n’enxampen una mitjana de 146 que s’hi hagin colat. Precisament, a partir de dilluns i s’encareix la multa per viatjar sense el títol correctament validat i arribarà ja als 50 euros.

Durant el 2009, i segons dades de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), es van tramitar 53.435 expedients a viatgers que no van ensenyar el títol de transport al revisor quan aquest els el va demanar.

I això vol dir que al dia són prop de 150 persones les qui es colen al metro i han de pagar la multa corresponent. Els enxampats suposen només un 0,27% del total de passatgers que transporta cada dia el suburbà.

Amb tot, des de TMB insisteixen que s’ha reforçat "la tasca contra el frau que s’està duent a terme a les xarxes de transport públic". I un dels mètodes que s’ha potenciat ara és l’encariment de l’import de les sancions per als qui no paguen.

Des d'aquest dilluns, els qui no demostrin que tenen el bitllet correctament validat al metro hauran de pagar una multa de 50 euros. Si ho fan de manera immediata, només n’abonaran la meitat, 25 euros. Fins ara, els qui no validaven el tiquet de viatge s’enfrontaven a sancions de 40 euros. Amb aquest encariment de la tarifa, d’un 25% en tan sols un any, TMB vol dissuadir les persones que pretenen viatjar de franc.

En cas que l’infractor no pagui la sanció dins del termini fixat, TMB formula una denúncia davant la Direcció General del Transport Terrestre de la Generalitat i s’obre aleshores un expedient que pot donar lloc a una sanció administrativa d’entre 150 i 600 euros. El nou import de la sanció no s’aplicarà encara a la xarxa d’autobusos de Barcelona, però es farà "pròximament", segons ha anunciat TMB en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento