Milers de pares trien des d'avui l'escola dels fills a Barcelona

  • Barcelona fa jornada de portes obertes a 225 col·legis.
  • La preinscripció per a P3 i primer d'ESO s'avança.
  • Aquest any es farà del 2 al 16 de febrer.
Niños en la escuela. (ARCHIVO)
Niños en la escuela. (ARCHIVO)
ARCHIVO
Niños en la escuela. (ARCHIVO)

Milers de pares hauran de decidir des d'aquest dilluns i durant les properes setmanes el col·legi dels seus fills. Almenys 225 escoles de Barcelona (en la pràctica, gairebé totes) fan jornades de portes obertes durant les properes setmanes. Amb l’avançament de les classes una setmana per al proper curs, la resta de tràmits també s’hauran de fer abans.

Bàsicament, hauran de realitzar la preinscripció per al 2010-11 els nens que començin P3 (13.986 van néixer el 2007 a Barcelona) i el primer curs de Secundària (més d’11.600 nens). També caldrà buscar escola als alumnes que canviïn de municipi.

"Els pares han de prendre la decisió d’on portaran el fill. És important que visitin els centres per fer una bona tria", ha afirmat la cap de Gabinet de Gerència del Consorci d’Educació de Barcelona, Marta Comas. Cada família pot optar entre els tres centres públics i concertats més propers al seu domicili.

Què hauria de quedar clar de la visita al centre educatiu? "Per entrar a P3, els pares volen veure que l’escola és una continuïtat del parvulari, que els cuiden bé, que és alegre i té activitats, que el pati està en condicions... Que el nen s’hi pugui trobar com a casa", ha recordat Comas. També cal assabentar-se de com s’educarà: el paper d’idiomes estrangers, llibres digitals, activitats extraescolars o resultats acadèmics.

Així mateix, per a Secundària es busca seguir l’itinerari començat a Primària, que el centre "estigui ben organitzat i controli els nens (per exemple, que avisi si l’alumne fa campana), els equipaments (laboratori, biblioteca, aula d’informàtica, etc.) i rebre una bona impressió dels professors", ha dit Comas.

A partir d’aquest dilluns, les escoles n’obren les instal·lacions als pares i la Pau Casals de Gràcia serà la primera. Enguany les visites es fan una mica abans perquè tot el calendari s’avança amb els canvis al calendari escolar a partir del proper setembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento