Les màquines de tiquets no avisen que el bitllet senzill no està integrat

Queixa per «publicitat enganyosa».
Fins que no es compra no es coneix la validessa del bitllet.
Fins que no es compra no es coneix la validessa del bitllet.
Foto
Fins que no es compra no es coneix la validessa del bitllet.
A l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) consta que tots els títols de transport estan inclosos a la tarifa integrada. Això capacitaria l’usuari d’un sol bitllet a utilitzar diversos transports públics.

Però si un usuari compra un bitllet a una màquina expenedora, en cap moment se l’informa que el bitllet senzill no entra en el sistema tarifari integrat. O sigui, que és després de pagar 1,10 euros quan s’assabenta que aquell títol només serveix per al metro o per al bus. Només es pot arribar a saber a temps si es demana informació a les taquilleres.

Un cop emès el bitllet, una sobreimpressió indica: «Vàlid per a metro o bus TMB» i serveix per «1 viatge, títol no integrat». Això, per a usuaris com Sergio Alonso, que s’hi ha trobat, és «publicitat enganyosa», ja que al cartró original hi ha impresos els logotips de tots els mitjans de transport i el lema: «Sistema Tarifari Integrat», cosa que pot donar peu a la confusió  que el bitllet entri a la tarifa integrada.

Per a l’ATM, «és un problema de les màquines expenedores» que només compten amb «dues bobines de cartró per a totes les modalitats de transport». Asseguren que el bitllet senzill «no està a la tarifa integrada» i es ven poc a les màquines expenedores.

Amb una pista facilitada pel lector Sergio Alonso

Mostrar comentarios

Códigos Descuento