«La zona més crispada de Sant Andreu és ara la del menjador de Navas»

Jordi Rodón cap comissaria de St. Andreu
.
.
Foto
.
Ja ha començat a parlar amb els veïns. ¿Què li demanen?

Sobretot ens demanen presència al barri. Això ja encaixa amb el nostre model de proximitat. A més, fa un any que hi estem treballant.

Però la presència policial no és suficient...

Les actuacions també ens les marcaran els veïns amb les reunions que mantenim.

Sant Andreu creixerà en població amb els nous projectes urbanístics. ¿També hi haurà més policia?

Ara tenim una plantilla de 115 efectius, però no és perpètua i s’amotllarà a l’arribada del TGV, a la construcció d’habitatges nous a les casernes i a qualsevol tema que faci variar la ràtio actual.

A Sant Andreu hi ha queixes pels okupes.

S’ha de diferenciar si es tracta d’un tema de molèsties i incivisme o si és un tema judicial. En el darrer cas, l’haurem de complir.

¿I amb les bandes llatines al parc de la Pegaso?

I a altres llocs de Sant Andreu. Aquí hem d’utilitzar la pedagogia, els hem de fer entendre que segons quines conductes no les acceptarem.

¿Però de què serveix la pedagogia amb els reincidents?

Primer hem d’explicar-los que segons quines actituds no encaixen a la societat. Se’ls ha de fer entendre que el seu comportament no serà acceptat.

I s’associa Sant Andreu amb problemes de trànsit.

Hi ha zones com Soldevila, Potosí o Ciutat d’Asunción que tindran dispositius de trànsit excepcionals.

¿Quina és ara la «zona calenta» del districte?

Potser el menjador social de Navas. En aquest cas em plantejo si la nostra invervenció serà o no una solució al problema. Jo proposo parlar-ho amb tranquil·litat.

¿Altres zones?

Hi ha el Parc de la Pegaso o el Bon Pastor, on la queixa veïnal és per la degradació dels entorns. Això ajuda a que els veïns no se sentin a gust en el barri.

¿Els grans centres comercials són fonts de problemes?

No, però tenen un tractament especial. Per exemple, el proper dia 8 de novembre, a la Maquinista, hi haurà un simulacre d’evacuació on hi serem part activa.

També és una crida per als delinqüents.

Per això el sistema de patrullatge a les zones comercials és diferent. Els Mossos hem de tenir vàries cares, no tractarem igual a qui roba un disc i a qui comet una infracció de trànsit.

Bio

Va néixer a Barcelona fa 42 anys. És mosso d’esquadra des de l’any 1985, a la segona promoció. El seu darrer destí va ser la Divisió de Sistemes d’Informació a Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento