La ‘Vila Olímpica’ de Sant Andreu tindrà dues rambles

El nou barri als terrenys de les antigues casernes militars estarà enllestit l’any 2010. Les petites rambles travessaran les zones verdes i els edificis.
Vista aèria simulada de com quedarà el nou barri de Sant Andreu.
Vista aèria simulada de com quedarà el nou barri de Sant Andreu.
Foto
Vista aèria simulada de com quedarà el nou barri de Sant Andreu.
«L’operació que es portarà a terme a les antigues casernes militars de Sant Andreu serà molt similar a la que vam fer al barri de la Vila Olímpica». Així de precís es va mostrar ahir l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, durant la presentació del projecte. I va afegir: «Serà molt important la diversitat d’arquitectures dels edificis, evitant caure en la monotonia».

Pel que fa al projecte estrictament, on hi haurà uns 2.000 nous habitatges (60% de protecció oficial), com va avançar ahir 20 minutos; l’arquitecte Manuel de Solà-Morales apunta que aquesta operació «conduirà a la formació d’un barri en xarxa, on es barrejaran els espais lliures, els equipaments i les vivendes».

Solà-Morales també dóna molta importància a la construcció de xarxes viàries internes, una espècie de rambletes, que travessaran les zones verdes, connectaran els diferents edificis i, de vegades, aquestes vies passaran per sota les construccions, recordant la Vila Olímpica de Sant Martí. «No volen que aquest nou barri quedi aïllat i, per aquest motiu, és molt important que hi hagi una bona comunicació», assegura l’arquitecte.

Primer l’escola i el CAP

El primer tinent d’alcalde, Xavier Casas, va manifestar ahir que, en sis o set mesos, començaran les obres del CEIP Eulàlia Bota i del CAP. «Intentarem que també s’avancin les obres de l’escola bressol i de la residència per a la gent gran».

L’Ajuntament espera que tot el projecte estigui finalitzat en cinc anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento