«A Ciutat Vella no permetrem més les actituds incíviques»

Si algú desitja el desplegament dels Mossos són els veïns de Ciutat Vella. L’intendent de la nova comissaria té molt clar el que s’ha de fer.
.
.
Foto
.
Li ha tocat ballar amb la més lletja, amb el barri amb més problemes de delinqüència.

Jo no ho plantejo així. Si és el barri amb més fets delictius de Barcelona és perquè també és el que té més gent de pas i més turisme.

¿Quants efectius es desplegaran a Ciutat Vella?

No es valora amb el nombre d’efectius perquè a Mossos funcionen diferent. Per exemple, hi ha unitats que actuaran a Ciutat Vella i no hi tindran la seu. Hi haurà més de 200 efectius desplegats.

¿Com funcionaran?

Des de dos àmbits diferenciats. L’oficina de relació amb la comunitat o policia de proximitat, patrullatge pel barri i presència a zones conflictives i l’altra, de reacció pura i dura, les emergències que arribin a través del 088.

¿Ja saben a què atenir-se?

Fa un any que els companys del servei d’informació hi estan treballant. Començarem coneixent molt bé tots els delinqüents habituals. Aquí no hi ha període d’aclimatació.

Qui coneix millor el barri és la seva gent...

I per això tenim contactes amb comerciants, associacions de veïns, líders religiosos i ciutadans en general per recollir tota la informació.

¿Què l’ha sorprès més de Ciutat Vella?

L’acollida que hem rebut dels veïns i les ganes que tenen que arribi el desplegament.

Ciutat Vella és el districte amb més problemes d’incivisme. ¿Com el combatrà?

No el permetrem. Els Mossos perseguiran les actituds incíviques. Les patrulles denunciaran totes aquestes actituds sense miraments.

També és el districte amb més immigració...

Rebutjo associar immigració amb delinqüència. No crec que el problema siguin els nouvinguts.

¿I el turisme de borratxera?

Tenim experiència a altres llocs turístics i ajudarem a eradicar les actituds violentes associades amb el consum de begudes alcohòliques, turistes o autòctons.

¿Què preocupa més als veïns?

Els delictes contra el patrimoni, els furts, les estrabades i els robatoris amb força. Per nosaltres serà una prioritat.

¿I els menors delinqüents?

És un dels temes més problemàtics als que més atenció policial hi donarem, però hi ha d’haver coordinació amb altres estaments.

Bio

L’intendent Antoni Antolín té 46 anys i va néixer a Barcelona, on hi resideix. Fa 19 anys que és als Mossos. Ve de l’ABP d’Arenys de Mar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento