La Perona, una barri només en la memòria

  • El fotògraf Esteve Lucerón és l'autor de les imatges.
  • Sobre l'assentament que hi havia als voltants de la futura estació de l'AVE.
El día a día en La Perona.
El día a día en La Perona.
ESTEVE LUCERÓN
El día a día en La Perona.

La Perona s’estenia pel que ara és la Ronda de Sant Martí, el passeig que bordeja el traçat ferroviari que acollirà la futura estació de l’AVE de la Sagrera. Per a aquells que tenen menys de 20 anys, La Perona va ser un barri de barraques, com d‘altres de Barcelona de més sonats, com Somorrostro.

La seva creació va anar de la mà del moviment migratori dels anys seixanta; una mostra de segregació social heretada del Franquisme. Aquest barri, ja inexistent, on han nascut i han crescut molts barcelonins, a mig camí entre els districtes de Sant Martí i de Sant Andreu, torna a aixecar-se en fotografies.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va presentar el passat dimarts la mostra d’imatges La Perona 1980-89. El barri va desaparèixer l’any 1989, ara fa dues dècades, a les portes de la Barcelona olímpica de l’any 1992.

L’autor de les imatges és Esteve Lucerón Navarro (La Pobla de Segur, 1950) que va documentar el barri com a militant polític del Moviment Comunista, del 1980 al 1989. Les fotos provenen del fons documental de la UPIFC Sindicat de la Imatge.

* Rambla de Catalunya, 10. Gratis. Més informació al web www.periodistes.org.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento