Els 'fitipaldis' causen més accidents dins de la ciutat

  • En les vies interurbanes, hi influeix el mal estat de la via o el mal temps.
  • L'excés de velocitat provoca el doble de sinistres amb víctimes dins de zones urbanes que fora, in hi ha més radars i menys factors de risc.

Els conductors bala o fitipaldis causen més accidents amb víctimes dins de la ciutat (1.524 en un any) que fora d’ella (874). En concret, gairebé el doble, segons les dades d’accidentalitat a Catalunya. Una altra dada és que, en tot el 2008 hi va haver 1.118 sinistres amb víctimes dins d’àrees urbanes, causats principalment per la velocitat inadequada, però combinats amb altres factors, mentre que fora de ciutat n’hi va haver sols 316.

Els infractors estan molt més controlats amb radars fora de les ciutats. A més, a l’àrea de Barcelona, impera la regulació dels 80 km/h, així com la velocitat variable, tant a l’autovia de Castelldefels (C-31) com a l’autopista del Garraf (C-32 sur).

Una altra causa és que dins de la trama urbana hi ha més incidència dels factors sumats a una velocitat inapropiada, com ara errades dels conductors o les infraccions d’altres normes de conducció. En les vies interurbanes, hi influeix més en els accidents per excés de velocitat, el mal estat de la via o el mal temps.

Trànsit atribueix «el canvi de tendència» en els conductors, que corren menys en vies interurbanes, a l’entrada en vigor del carnet per punts (l’1 de juliol del 2006), a l’augment dels radars i l’agilització de l procés sancionador, així com els 80 km/h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento