D’entre els gairebé 550.000 aturats que hi ha a Catalunya, un total de 21.000 tindran la sort l’any vinent que l’Administració els contracti en virtut dels Plans d’Ocupació Locals. La Generalitat injectarà el 2010 uns 150 milions d’euros extra per crear llocs de treball i formar les persones sense feina.

A l’hora de fer la contractació, es prioritzarà les persones que no rebin cap prestació o que estiguin a punt d’esgotar-laLa recepta catalana per esmorteir els efectes de la crisi en el món laboral passa, doncs, per incrementar el pressupost destinat a la creació directa d’ocupació, que l’any vinent sumàra 81 milions d’euros més que el 2009.

Això haurà de permetre, segons ha anunciat la consellera de Treball, Mar Serna, proporcionar feina a 21.000 ciutadans en atur, el triple que les contractades durant el 2009 a través dels Plans d’Ocupació Local.

A l’hora de fer la contractació, es prioritzarà les persones que no rebin cap prestació o que estiguin a punt d’esgotar-la, segons Serna. Ara bé, encara no s’ha concretat el tipus de contracte ni tampoco la seva durada. A tall d’exemple, durant aquest any s’ha contractat personal durant tres mesos per netejar grafits de les parets.

La Generalitat preveu també invertir 40 milions d’euros més que aquest any en formació per a persones sense feina, amb la qual cosa es vol arribar a 250.000 aturats, 57.000 més que el 2009.

Pel que fa a la Renda Mínima d’Inserció, l’any vinent comptarà amb un pressupost inicial de 104,48 milions d’euros, un 45,2% més que el 2009. Tot i això, la Generalitat no considera que aquest increment comporti un augment de persones beneficiades per l’ajut. Per això demanaran «flexibilitzar-ne els requisits d’accés».

Consulta aquí más noticias de Barcelona.