L'allau d'obres als carrers obliga a protegir el vianant

  • L'any que ve es mantindrà l'alt nombre d'actuacions.
  • Es treballs a la via publica han de controlar la contaminació, la brutícia, les molèsties i el soroll.

Davant l’obvietat que les obres generen molèsties als ciutadans i davant l’allau de treballs a la via pública que no paren de créixer, els constructors estan ara obligats, per decret, a pal·liar els efectes del soroll, la brutícia i la contaminació que es desprenen dels treballs al carrer.

Es tracta d’una Memòria Ambiental en els Projectes d’Obres que haurà d’especificar les mesures que s’han d’adoptar mentre durin les actuacions per tal de minimitzar-ne l’impacte acústic i ambiental en l’entorn.

La utilització de tanques elevades que no deixin passar la pols i el soroll de l’obra són algunes de les mesures que s’obliga a tenir en compte. Per rebentar panots (l’enrajolat del carrer) s’usen també campanes que eviten la dispersió de trossos i l’afectació als vianants.

Un Decret d’Alcaldia determina que hauran de fer aquesta memòria totes les obres que tinguin un pressupost igual o superior a 450.000 euros, o el que és el mateix, prop del 65% del total d’intervencions municipals.

A dia d’avui, Barcelona té en marxa 380 obres a la via pública, una xifra molt elevada, tal com ha destacat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, i es mantindrà l’any vinent.

Fins a un 30% de les obres subvencionades pel Pla E no acabaran fins «als primers mesos del 2010», segons Garcia-Bragado. L’intercanviador de Diagonal s’estrenarà aquest mes de novembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento