La majoria de multes per prostitució en Barcelona no es paguen

  • L'Ajuntament de Barcelona només aconsegueix cobrar el 26,2% de les 1.700 sancions que ha posat enguany.
  • La Urbana ha enxampat 646 clients fins l'octubre.
  • CONSULTA ACÍ MÉS NOTICIAS DE BARCELONA.

L'Ajuntament de Barcelona té problemes per poder cobrar les multes per prostitució que la Guàrdia Urbana imposa als carrers de la ciutat. El 73,8% de les 1.700 sancions per oferiment i demanda de serveis que ha posat en els primers mesos de l'any no les han abonat els infractors.

És una de les xifres de balanç de l'ordenança de civisme, de la qual ahir es va celebrar la primera reunió de seguiment. Es van donar altres dades, com que la Urbana ha imposat 362.660 denúncies per incivisme des del 2006, la majoria per venda ambulant (141.598) i pel botellón (78.903), a més d'actes contra l'entorn urbà (40.315).

Sobre la prostitució, de mitjana, enguany s'han expedit 170 multes al mes (cinc al dia), que han afectat prop de 200 prostitutes. 646 sancions han recaigut sobre els clients (el 38% del total) i aquestes sí que s'han pogut cobrar en la seva majoria, ja que els hombes que requereixen els serveis i són multats "les acaben pagant, perquè tenen nom i cognoms i són fàcilment identificables", segons va explicar a l'ACN la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp. L'objectiu és "penalitzar-ne més l'ús que la persona explotada", perque "si hi ha oferta és perquè hi ha demanda" de prostitució, va afirmar.

És difícil cobrar les multes, perquè "una de les normes de l'explotació sexual" de les dones és "treure'ls la identitat i qualsevol senyal d'identificació", segons Escarp. Com que no se'n pot identificar les infractores, la Urbana les porta davant els serveis d'Estrangeria, que "fan el que poden, les identifiquen i les tornen a deixar al carrer". Per això, la regidora demana a l'Estat una definició de la prostitució, que ara és "alegal, és una cosa que no existeix".

Mobiliari urbà brut

Una altra dada destacada per la Comissió de Seguiment de l'ordenança de civisme és que, entre la meitat i el 66% de les cabines, bústies i armaris de serveis que hi ha a la via pública tenen grafitis. L'Ajuntament ha reclamat a Correus, Telefónica i Fecsa-Endesa que els netegin més sovint.

Un altre aspecte que preocupa és el vandalisme: el 47% de les reparacions que s'han de fer a àrees de joc infantils és per actes vandàlics. En tres anys, s'han fet 805.856 actuacions contra les pintades sobretot en façanes. D'altra banda, el soroll motiva un terç de les demandes d'actuació. També molesten la brutícia i els excrements de gos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento