La ciutadania de Santa Coloma de Gramenet clama contra els "polítics corruptes"

  • Santa Coloma acull la primera marxa de veïns contra la corrupció.
  • El projecte de mercat de Fondo perd 400.000 euros i l'obra es retarda.
Desenes de veïns de Santa Coloma de Gramenet.
Desenes de veïns de Santa Coloma de Gramenet.
Albert Olivé / EFE
Desenes de veïns de Santa Coloma de Gramenet.

Santa Coloma de Gramenet va ser escenari de la primera manifestació ciutadana contra l’especulació urbanística d’ençà que va esclatar el cas Pretòria.

Sota el lema Fora polítics corruptes! Ara, el poble!, la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam va sortir al carrer, amb pancartes i pals amb xoriço, per reclamar la dissolució del consistori (els impulsors de la concentració ja havien demanat la dimissió de l’alcalde al juny), la creació d’una junta que gestioni la ciutat fins a les properes eleccions i la suspensió de les obres de Gramepark, empresa municipal investigada pel jutge Garzón.

Precisament, la reforma del mercat del Fondo, que havia de començar la propera setmana, s’ajorna uns dies. El futur edifici, de quatre pisos i dues plantes subterrànies, ha d’incloure el mercat, el supermercat, una escola bressol i una biblioteca. Però els 400.000 euros de subvenció estatal per a aquest darrer equipament s’han paralitzat.

La raó és que forma part de la investigació de la trama de corrupció. L’ajuntament garanteix que l’obra es farà i el PSC preveu recuperar aquests diners per via del fons de contingència. El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha augurat que s’hauran d’aturar més obres per "prudència". De fet, Garzón investiga també el desviament de fons de la UE a través d’una operació d’expropiacions als carrers Sardana i Sant Pasqual.

L’alcalde accidental de Santa Coloma, Joan Carles Mas, espera que la setmana que ve se celebri el Ple per elegir el nou alcalde, però l’actual, Bartomeu Muñoz (empresonat pel cas Pretòria), encara no ha presentat la seva renúncia oficialment.

La Fiscalia enviarà a Garzón la denúncia de SOS Llavaneres sobre el conveni urbanístic de La Bodega per si està vinculat amb la investigació. Les dues entitats que agrupen els ajuntaments catalans (ACM i FMC) han assegurat que aquesta trama és "un fet aïllat" a Catalunya. I a Badalona, el consistori va evitar dues vegades que Espais (immobiliària investigada) construís als terrenys que està investigant el jutge Garzón.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento