Augmenten les incineracions i els funerals laics i ecològics a Barcelona

  • Els cementiris allarguen l'horari per Tot Sants.
  • S'intensificarà el servei de transport públic.
  • Contra el mosquit tigre, es recomana no deixar gerros plens.

L’augment notable d’incineracions i el progressiu increment de fèretres ecològics i biodegradables demostren que la societat està canviant, i els seus costums en són un reflex evident. El ritual de la mort no se n’escapa i diumenge, diada de Tots Sants, es demostrarà també amb la recomanació de no deixar aigua als gerros amb flors per intentar evitar l’expansió del mosquit tigre.

En 20 anys, s’ha multiplicat per sis el nombre d’incineracions i actualment ja freguen les 7.000, segons dades de Cementiris de Barcelona. Actualment, les cremacions ja suposen el 39% del total de serveis funeraris que duu a terme aquest ens, majoritari a l’àrea de Barcelona.

De fet, ja s’està construint un altre forn crematori al Cementiri de Montjuïc, que en passarà a tenir quatre. Precisament, s’hi estan instal•lant també dos filtres de dioxines, per evitar la contaminació.

Una altra mostra que els temps estan canviant és el fet que, en el 42% dels casos d’incineració, s’ha optat per urnes ecològiques o biodegradables, fet que suposa un increment del 17% respecte de l’any anterior. Del total de cerimònies de comiat dels difunts, només un 10% són laiques, però aquest percentatge suposa un 15% més que les de l’any anterior.

Per evitar la proliferació del mosquit tigre, que cria en aigua estancada, es repartiran tríptics que recomanaran als visitants que no deixin gerros plens o testos a les tombes. S’espera que el dia de Tots Sants unes 85.000 persones acudeixin als cementiris de la ciutat. Dissabte, en seran unes 10.000. Per aquest motiu, s’ha reforçat el transport públic i els cementiris obriran fins a les 18.00 hores.

  • Quan obriran els cementiris? Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, els cementiris de la ciutat estaran oberts al públic entre les 8.00 h i les 18.00 h, demà dissabte, diumenge, i els dies 7 i 8 de novembre.
  • Com s’incrementa el transport públic? Per arribar al Cementiri de Montjuïc s’ha reforçat la línia 21 (Paral•lel-Prat) els dies 31 i 1; i s’ha habilitat la línia 107, que fa un recorregut interior pel cementiri, fins a l’1 de novembre. Hi haurà serveis especials també a Badalona, Santa Coloma, Tiana, Viladecans, El Prat i Sant Feliu de Llobregat.
  • Quins serveis religiosos hi haurà als cementiris? Diumenge se celebrarà la missa de difunts a les 11.00 h a Sants; a les 12.00 h, a les capelles dels cementiris de Sarrià i Les Corts i a les 12.15 h, a la capella de Sant Andreu.
  • S’ofereixen serveis extra? Diumenge s’oferirà música clàssica en viu als cementiris del Poblenou i Les Corts (davant de les seves esglésies) i els dies 30 i 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre s’hi vendran flors.
  • S’han modernitzat els cementiris? Al Cementiri de Montjuïc s’han renovat 500 nínxols i als tanatoris de la ciutat s’ha instal•lat WiFi i inhibidors de mòbils per tal que no molestin.
  • Els panellets pateixen la crisi? Segons previsions del Gremi de Pastisseria, no es preveu una baixada en les vendes d’aquests dolços típics de Tots Sants. El consum es mantindrà en uns 690.000 Kg de panellets a Barcelona i la seva àrea i uns 920.000 a la resta de Catalunya.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento