Davant el recent anunci de la construcció d’una nova gossera, de la introducció a Barcelona d‘un sistema d’adopció a la carta d’animals abandonats i de la subvenció que es donarà per posar-los el xip, voluntaris del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia han denunciat en una pàgina web (www.informecaac.blogspot.com) l’estat «precari» de les «antiquades» instal·lacions municipals existents.

La salut mental i física dels gossos i gats empitjora dia a diaDe fet, aquest grup de voluntaris adverteixen que «la salut mental i física dels gossos i gats empitjora dia a dia». Tant és així que «s’apropa l’hivern i molts moriran de fred» o emmalaltiran.

«Afrontem la nostra tasca de voluntaris amb molta tristor veient el lamentable estat en què viuen els animals del centre», asseguren en un comunicat. El nou centre d’acollida d’animals, que s’ubicarà a Montjuïc, no estarà acabat fins al 2013.

En la darrera comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament, on es va alertar «del col·lapse i les deficients instal·lacions» de la gossera, es va aprovar introduir-hi millores, que els voluntaris veuen «urgents». En el Pla Estratègic d’Animals de Companyia, presentat per l’Ajuntament, s’implantaran nous habitacles per als animals de la gossera.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.