El temporal causa danys, inundacions i talls a les carreteres i a transports

  • El sistema de drenatge no podia absorvbir tanta aigua.
  • Una pertorbació va portar trombes d’aigua a l’àrea de Barcelona.
  • Primera nevada de la temporada en el Pirineu
Primera nevada del año.
Primera nevada del año.
Primera nevada del año.

Nova jornada caòtica, ahir, pel temporal. Una pertorbació va portar trombes d’aigua, sobretot, a l’àrea de Barcelona, el Garraf i el Baix Llobregat, amb fins a 76 litres per metre quadrat. Hi va haver cues quilomètriques de trànsit, tall de carreteres -com la Ronda Litoral a l’altura de Sant Adrià de Besòs, que va quedar inundada- i els transports van funcionar a mig gas, amb retards de 15 minuts de mitjana a Renfe i cinc estacions de metro tancades.

L’aiguat va provocar inundacions de baixos, caiguda d’arbres i desperfectes a façanes –amb prop de 150 sortides dels bombers, la majoria a Barcelona– i danys, com al passeig marítim de Blanes.

A Barcelona, l’Ajuntament va haver d’activar l’alerta perquè el sistema de drenatge no podia absorbir tanta aigua, sobretot a Ciutat Vella i Nou Barris. La pluja va causar un despreniment de terres al Camí de la Fuixarda, a Montjuïc, i la màxima precipitació es va registrar a la Vall d’Hebron. Es van haver de tallar puntualment les entrades 2, 3 i 7 de la Ronda de Dalt i la sortida 27 de la Litoral. Es van tancar cinc estacions de metro i, en d’altres, com a la Rambla Just Oliveras o a Trinitat Vella, no s’aturaven els combois.

A Blanes, el temporal de llevant es va endur uns 30 metres del passeig marítim. La pluja també va ser intensa al Tarragonès, Alt Camp, Alt i Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat i Vallès Occidental. Per avui, persisteix l’alerta de forts vents.

Nevada en Pirineu

El Pirineu també va viure ahir la primera gran nevada de l’actual temporada. Es va registrar a la Vall de Boí i els flocs van caure a partir dels 1.600 metres d’altura. A la serra del Cadí, va nevar a partir dels 2.300 metres i al Pallars, a partir dels 2.000 metres. El Port de la Bonaigua, per exemple, va emblanquinar el seu paisatge. Tot i nevar, no es van registrar excessius problemes de trànsit, malgrat l’ús de cadenes i de les màquines llevaneu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento