Drogues, furts, prostitució, botellón, incivisme i armes a les nits del Raval

  • 20 minutos passa la nit de dissabte en una de les zones més castigades del barri.
  • Comprova com s'incompleix l'ordenança cívica amb impunitat.
  • Una jove esgrimeix una pistola a la via pública.
El Raval de Barcelona.
El Raval de Barcelona.
T. M.
El Raval de Barcelona.

La droga, el botellón, els robatoris, la venda ambulant d’alcohol i de menjar, els locals nocturns clandestins, la prostitució i l’incivisme més cru han convertit el Raval en un reducte sense llei ni ordre, tal com denuncien els veïns i ha pogut comprovar el passat cap de setmana 20 minutos.

Al carrer Guàrdia, entre l’Arc del Teatre i el Nou de la Rambla, des de la 1 fins a les 4.30 h de dissabte, aquest diari va copsar com, en tan sols 100 metres de via pública, s’hi concentraven totes les infraccions, amb grups de joves (i no tant joves) i de turistes (i no tant turistes) incomplint a cada segon l’ordenança de civisme, sense que la Guàrdia Urbana ni els Mossos d’Esquadra hi apareguessin, tot i tenir les comissaries ben a prop.

Mentre desenes de persones feien cua per entrar en una discoteca, els llauners venien cerveses a dojo a un euro. Fins i tot, n’hi havia un que oferia mojitos en gots de plàstic, ja preparats i amb palleta, a un comiat de solter. Però no eren els únics. Si algú ho volia acompanyar amb una pasta, també li’n venien. La majoria de llaunes buides van quedar escampades pel terra, formant una catifa de brutícia.

En la confluència amb l’Arc del Teatre, uns joves esnifaven droga per torns. Uns metres més enllà, un altre grup es preparava un bon petard d’haixix que acabaven d’adquirir. Els camells troben molta clientela a la zona.

Els crits i els càntics eren constants en una nit d’insomni per als veïns. Uns turistes, alts com un Sant Pau, havien tingut sort. Van aconseguir que els quatre carteristes (tres nois i una noia) que perseguien llancessin el botí a terra. Una jove amb una pistola a la mà es feia fotos al carrer. Unes noies van passar pel seu costat corrent, espantades, preguntant-se si l’arma era de veritat i si estava carregada.

A prop, un grup d’okupes havien convertit un pàrquing buit en un local clandestí que semblava d’una pel·lícula de Tarantino. Premies un timbre, esperaves uns segons, t’obrien la porta i ja hi eres dins. Els veïns expliquen que els okupes van canviar el pany de la porta, van tapar les finestres i van muntar aquest «garito», com l’anomenaven alguns que hi accedien dissabte.

Venint del carrer Montserrat, un transvestit s’enduia un client a una habitació. Una prostituta, rossa i ampla, també desapareixia per la mateixa porteria. No gaire lluny, tres contenidors s’havien convertit en vàters a l’aire lliure: sols i acompanyats, homes i dones, tots hi orinaven. La nit va ser molt llarga per als veïns. I només va ser-ne un exemple.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento