Primera promoció de dones gruistes

Es tracta d’una prova pilot que desenvolupa el departament de Treball de la Generalitat.
Una alumna del curs de gruista, en plena classe.
Una alumna del curs de gruista, en plena classe.
Jordi Soteras
Una alumna del curs de gruista, en plena classe.
La Carol té 24 anys i era perruquera, la Sandra té 32 anys i feia d’administrativa i la Tese (31) treballava a fàbriques. Fins a mitjans de gener, elles i 11 dones més d’entre 18 i 35 anys, totes a l’atur, es preparen per obtenir el carnet d’operador de grua, torre i recurs preventiu (es fa a la ciutat de Badalona i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya).

Són conscients que amb el curs, el primer a l’Estat només per a dones i que forma part d’una experiència pilot, obren les portes a d’altres dones que volen treballar a sectors amb escassa presència femenina, com la construcció, i que els inicis seran durs, però aquesta és una de les motivacions, junt amb el sou, que és d’uns 1.300 euros. Totes es veuen capacitades per fer una feina que, ara com ara, ocupen homes.

Són més disciplinades

La majoria de classes són pràctiques, però els dijous es fa teoria: mecànica, manteniment i electricitat. Aquesta disciplina és la que més costa i reconeixen que encara no s’han posat  a estudiar a fons per l’examen.

Edu  Rojas, el professor de les pràctiques de grua, ja ha donat cursos a homes i creu que l’única diferència entre ambdós sexes és que les dones són més disciplinades i posen molt interès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento