El curs escolar s'avançarà una setmana l'any vinent a Catalunya

  • Es tornará a classe el 8 de setembre.
  • Hi haurà set dies de vacances al febrer.
  • Però els professors no tindran més descans.
  • Es vol "reorientar" la sisena hora.

L’any acadèmic per a més d’un milió d’alumnes catalans s’avançarà una setmana a partir del curs vinent. A falta de concretar la majoria de detalls, tira endavant la proposta del conseller d’Educació, Ernest Maragall, per «beneficiar l’educació dels joves». Ho va explicar abans de la reunió del Consell Escolar d’ahir.

El canvi persegueix que els períodes de classe siguin més homogenis i reduir el temps de vacances per evitar que els alumnes aparquin massa temps els hàbits d’estudi.

Començament: Els mestres tindran nou dies per preparar el curs, dels quals com a mínim cinc al setembre, de manera que començaria el 8 d’ aquest mes. L’any s’avançaria tres dies lectius.

Setmana blanca: Serà al febrer, tot depenent de quan sigui Setmana Santa. Cal un acord entre pares, administració i empreses. Els pares consideren que Educació no ha garantit del tot que cap alumne no es quedarà sense activitats per motius econòmics. Caldrà obrir patis i organitzar activitats amb entitats de lleure o vacances familiars. Sigui com sigui, els mestres no guanyen cap dia de vacances.

Segona setmana blanca?: «L’ideal» seria fer períodes de «6 o 7 setmanes de classe i una de descans», encara que només un terç del Consell Escolar s’hi mostra a favor. Això implicaria una altra setmana sense període lectiu al novembre. En total, cinc trimestres. Sembla que no s’aplicarà.

Jornada intensiva: Seguirà com fins ara: jornada partida tot el curs, tret del juny, amb classes només al matí a la pública. La calor fa complicat introduir-hi canvis. S’intenta que cada zona prengui la mateixa decisió.

Sisena hora: El Consell Escolar critica el funcionament d’aquesta ampliació d’horari i en recomana la «revisió»: «Cal reorientar-la» i els criteris han de ser més «homogenis».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento