Els comerços de Barcelona es reforçen contra els lladres reincidents

  • Confien la vigilància dels locals a la seguretat privada.
  • El 54% de les denúncies són per furts.

Els botiguers de Barcelona han hagut d’adoptar mesures extra de seguretat davant els lladres multireincidents. Denuncien la falta de mitjans policials i confien la defensa dels locals a la seguretat privada i, fins i tot, als mateixos dependents, que ja coneixen els lladres més habituals i també saben quins dies roben més, a quina part de la botiga i quin gènere busquen.

Aquesta sensació del sector coincideix amb l’anàlisi del Departament d’Interior, que va reconèixer que el nivell de furts és «extremadament elevat» a Barcelona. A Ciutat Vella, el 70% de les denúncies són per aquest tipus de delicte. Al conjunt de la capital catalana suposen el 54%.

De fet, 20 minutos va poder comprovar ahir, fent un recorregut per les botigues del centre, que els comerciants reconeixen ja els lladres, la majoria, reincidents. «Sabem qui són. Vénen de tant en tant i sempre s’emporten el mateix», reconeixia l’encarregada d’una botiga de Pelai. El mateix fenomen viuen a l’Estació del Nord.

Al centre hi ha queixes per «l’escassa» presència policial i la «facilitat amb què els delinqüents tornen a estar al carrer. Sort tenim dels vigilants privats de les grans cadenes, que els reconeixen i els retenen fins que arriba la Policia». Sovint, però, són els mateixos dependents els que s’encaren amb els lladres. «Anem més ràpids així, malgrat que no sempre ho podem fer», diuen.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Joan Mateu, assegura que hi cal la implicació dels comerços, les entitats i els cossos de seguretat. Hi ha fil directe amb els Mossos i «la voluntat» és «molt bona», però «una altra cosa diferent és el nombre d’efectius i mitjans». L’Ajuntament ha reconegut que calen 750 mossos més patrullant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento