La vamba gegant es converteix en atractiu turístic en sols una setmana

Centenars de visitants es fotografien a diari davant l’escultura de la plaça Universitat.  L’Ajuntament la guardarà en un magatzem.
Unes turistes de Navarra no van voler abandonar Barcelona sense fer-se la foto amb la vamba.
Unes turistes de Navarra no van voler abandonar Barcelona sense fer-se la foto amb la vamba.
Foto
Unes turistes de Navarra no van voler abandonar Barcelona sense fer-se la foto amb la vamba.
Més voldrien alguns promotors turístics obtenir tant d’èxit com el que està recollint l’escultura urbana de la vamba ubicada al bellmig de la Plaça Universitat, un dels símbols de la Barcelona sostenible en la Setmana de la Mobilitat.

L’Ajuntament no la desballestarà com fa amb altres figures i la conservarà amb altres peces simbòliques en un magatzem.

Però, molts dels visitants que s’han fet fotos al seu costat lamenten l’efímer de la iniciativa (estarà exposada a la plaça només fins divendres que ve). L’Ajuntament, per evitar que aquest singular monument sigui objecte d’actes vandàlics, ha contractat un servei privat de vigilància permanent.

«Qui no la toca per veure el material de què està feta, s’atura a fer-s’hi una foto o en pregunta el seu significat», reconeix un sorprès vigilant jurat que detalla que «hi ha torns de vigilància durant tot el dia i la nit».

Tanta expectació ha desbordat totes les expectatives i, fins i tot, l’Ajuntament ha decidit mantenir-la guardada, inicialment en un magatzem de la Guàrdia Urbana o en els que té a Poblenou o al Garraf, per ser utilitzada en altres esdeveniments similars. Això si el patrocinador, una empresa barcelonina, no decideix reclamar-la.

Digue’ns...

... quin nom li posaries a la vamba i a quin carrer o plaça de la ciutat la ubicaries.

Escriu-nos a: noesven@20minutos.es; per fax: 93 470 62 57; per correu: Plaça Universitat, 3, 7, 08007 Barcelona

Federico Gómara.72 años.

« Creo que no la deberían retirar, sino colocarla en un sitio céntrico de Barcelona.  Así la gente podrá seguir viéndola.  No sé qué nombre le pondría, pero tiene que ser un nombre curioso y que llame la atención».

Mª Rosa Fernández. 23 años.

«Estaría bien que cada cierto tiempo cambiaran la bamba de sitio, que recorriera todas las plazas de Barcelona.  De este modo, todos podrían verla. ¿Un nombre? Se podría llamar la bamba de la discordia».

Bartolomé Guigues. 74 años.

«Que esté en plaza Universitat durante un tiempo y que luego la trasladen a plaza de Catalunya. Así, mientras la gente pasea o está sentada en los bancos, la puede ver. La verdad es que no sé qué nombre  ponerle a la bamba».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento